Tanke nr 701: Hemma igen

I torsdags, innan middag bestående av lax med chevre och pinjenötter, drog vi på oss badrockar, packade in oss i bilen och körde ner till det närbelägna kalkbrottet för ett snabbdopp. Småkallt till en början men säkert 20 grader. På hemvägen ringlade en snok över vägen. L blev lätt skärrad.

Bastun var varm när vi kom tillbaka och vi satt i värmen och pratade och tittade ut på den stora eken på gräsmattan utanför. Luktade gott av ved och eld. Innan läggdags tog vi en kort promenad till heden som bredde ut sig bakom huset. Vidunderligt vackert.

Gårdagen innehöll långsam frukost innan kort besök i Visby, inklusive lunch på rosenklädd innergård. Mäktig ruin på torget och ljuvliga hus längs med ringmuren. Vi paxade olika hus där vi ville bo, plus ett som kunde vara vårt kontor. Köpte trisslotter för att se om drömmarna kunde slå in, men de gjorde de inte den här gången.

Såg sedan den konstigaste film jag någonsin sett, Berättelsen om Timothy Green, på färjan tillbaka mot Nynäshamn, åt sallad och tittade på vattnet. Blev buss, istället för pendeltåg, och promenad genom skogen innan jag kom hem till katterna och D igen.

Sovit länge idag. Utvilad! Spelar spel på D:s fån och planerar lite semesteraktiviteter. Fast jag får inte semester riktigt än. Korr av lärobok i nästa vecka, sen så! För övrig är det dags för sen lunch.

Kommentarer